Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
25 dkg apró gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, majonéz 1 tojásból, 1 dl tejföl, mustár, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld |
A hagymát felszeleteljük, lesózzuk és állni hagyjuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, szárával együtt felszeleteljük, és annyi ételízesítős vízben, ami félig lepi csak el, kevergetve főzzük, amíg megpuhul. Ezután levében lehűtjük. Ha lehűlt, összekeverjük a hagymával, majonézzel, tejföllel, ízlés szerint teszünk bele 1-2 kávéskanál mustárt, apróra metélt petrezselyemzöldet, megborsozzuk, és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|